onsdag 30 september 2009

Bruksanvisning för ett bättre liv.


Stefan Sebö har skrivit boken med den titeln. Jag har sett honom föreläsa på scen, och associerade då till en Duracell-kanin, vilket kan vara nog så utmattande när man har anledning att läsa en bok med denna titel.

Hans käcka uppenbarelse till trots, har boken ändå något att ge. Den handlar om hur vi alla kan ta fram den potential som vi alla har, men inte utnyttjar fullt ut, och om hur vi kan omvandla problem och oro till möjligheter.

I det stora hela handlar boken om att vi alla har ett val och vad vi än väljer så har vi ett ansvar för oss själva. Vi kan välja om vi vill fokusera på hinder eller möjligheter i vardagen. Väljer vi det första så är det hinder vi kommer att se. Väljer vi det andra finns inga begränsningar om vad vi kan få uppleva.

Stefan Sebö säger att ett kännetecken på framgångsrika människor är att de aldrig väntar på bättre tider, de skapar bättre tider. Han är även noga med att påpeka att definitionen på vad som är framgång, är väldigt subjektiv. Det som är framgång för en person behöver inte betyda framgång för en annan.

Undervärdera aldrig tankens kraft. De som tror att de inte kan, har troligtvis rätt. De som tror att de kan, har säkert rätt de också. Vill man något tillräckligt mycket kommer man att göra de val som krävs för att nå dit.

Hela boken är full av kloka tankar. En del kan säkert kännas som klichéer men klarar man att se bortom det, har boken en hel del att ge.

Betyg; Klart läsvärd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar