tisdag 22 september 2009

Sushins mysterier...


Ikväll har jag gjort sushi och samtidigt fått veta varför.

För ca 2000 år sedan var sushi ett sätt att konservera fisk. Man la in den i salt och ris, och kunde på så sätt konservera fisken i upp till 5 år. Riset petades bort och det var bara fisken som användes.

Flera hundra år senare kom man på att om man minskaed saltmängden och lagringstiden, så kunde man även äta riset som fisken förvarats i.

Idag saltas inte fisken alls, utan fryses enbart för att döda eventuella parasiter och äts sedan rå. Riset kokas och marineras med japansk vinäger, salt och socker.

Detta tillsammans med praktiska övningar fick jag lära mig ikväll när jag besökte LC18 i Västerås. Vi fick även äta en måltid med sushi, och det smakade ljuvligt.

Tänk vad mycket nytt och roligt man får lära sig som distriktsordförande. Att dessutom få göra det tillsammans med ett gäng härliga tjejer, är en otrolig förmån. Tack alla eLCor i LC18 för en mycket trevlig och smakrik kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar