måndag 14 september 2009

Stora familjer!

För 10:e året i rad arrangeras "Känn-dig-trygg - Förebygg" i Eskilstuna. Jag har ansvarat för organiseringen de sista 4 åren. Det innebär att alla elever i åk 7 får en halv utbildningsdag i hur de kan skapa trygghet i sin vardag, och hur de kan arbeta för att förebygga att hamna i strul av olika slag. Det är Polisen, Räddningstjänsten, Svensk Handel, Bussbolaget, Socialtjänsten och Ung fritid som håller i de olika utbildningspassen.

För andra året i rad har vi bjudit in alla föräldrar till elever i åk 7. Det handlar om föräldrar till drygt 800 elever. De får möjlighet att få samma utbildning som ungdomarna, fast under en kortare tid; 2 timmar en vardagskväll.

Förra året kom 34 föräldrar på 2 kvällar. Ikväll hade vi årets första föräldramöte, och det kom 10 föräldrar. På torsdag har de en chans till.

Att det kommer så få måste antingen bero på att de inte fått information från sina skolor eller att vi har jättestora familjer i Eskilstuna. Varje förälder har jättemånga barn!

Du sm läser det här och känner föräldrar som du tror vill delta på torsdag, visa dem vägen på webben till informationen; eskilstuna.se/trygg

2 kommentarer:

  1. Sorgligt dålig uppslutning...

    SvaraRadera
  2. jag tycker tyvärr att det är liakdant på alla föräldra möten, hälften har aldrig hört talas om det, och de nadra som inte kommer skiter i det. Sen sitter vi där, en liten klick som går på allt!

    SvaraRadera