söndag 12 juli 2009

Till våra barns försvar!

Jag har just sett en film som i orginal heter "Defending our kids". Den handlar om Julie som av en händelse får veta att hennes 13-åriga dotter stämt träff med en man som hon träffat via Internet. Julie lyckas hitta sin dotter i tid, just som mannen går iväg med sin arm om dotterns axlar.

I resterande del av filmen får vi följa hur Julie inleder ett samarbete med polisen. Hon utger sig för att vara en 14-årig flicka, ger sig ut i olika chat-rum på webben, och blir där kontaktad av män som vill ha sex med barn.

När Julie samlat tillräckligt med bevis, går hon med på att träffa männen, och då slår polisen till och griper dem.

Filmen skulle kunna användas som utbildningsmaterial för såväl ungdomar som föräldrar.

Vad läskigt det är att pedofiler når våra barn i vårt eget vardagsrum!!!

Genom Ladies circle har jag seden ett år tillbaka arbetet aktivt för att samla in pengar och sprida information om ECPAT. ECPAT är en ideell organisation som arbetar över stora delar av världen med att förebygga och stoppa alla former av barnsexhandel: barnpornografi, trafficking och barnsexturism.






Genom mitt engagemang har jag fått mer kunskap om vad barn utsätts för, än vad jag skulle önska. Kunskapen gör också att jag inte längre kan blunda för det faktum att miljontals barn världen över blir utsatta för sexuella övergrepp.

Filmen ikväll visade att det kan ske i mitt eget hus, utan att jag vet om det!

1 kommentar:

  1. åh, jag får rysningar, det är så vidrigt, ja den filmen borde visas på alla skolor och för föräldrar. De hade en väldigt bra föreläsning i ämne på min sons skola, föräldrarna kunde även köpa en bok, som var för tonåringar, som var precis i nivå för tonåringar, min son läste den, jag tror han fick en tankeställare, tydligen är det lika många pojkar som drabbas av de här äcklen!

    SvaraRadera