lördag 25 juli 2009

Allt bakom ett staket!?

Igår tillbringade vi 8 timmar på Ölands djurpark. 300 kr kostar entrén, för personer som mäter över 1 m över havet.

För dessa pengar får du det mesta. Det finns en djurpark men många olika sorters exotiska djur. Tyvärr upplevde jag att de flesta hade för små hägn och för steril miljö.

Till detta fanns en nöjespark men åkattraktioner för alla åldrar. Detta ingick i entren, och köerna var acceptabla.

Bortanför detta fanns ett vattenland med 6 olika vattenrutschbanor, bassänger och barnpool med fontän.

Ännu en bit längre bort fanns "Pirate island" som var ett mer avancerat vattenland för alla åldrar. Där fanns olika rutschbanor, gungor och fontäner. Allt placerat i en pool som inte var allt för djup. Där fanns även ett par åkattraktioner, som bestod av vattenmoment.

Dottern som är 14 år tyckte väl att det var ok som helhet. Lite "Axelssons tivoli-känsla" var det allt, dvs sunkigt. Sonen på 4 år var helnöjd och hade ett tempo som en duracell-kanin hela dagen. (Han somnade efter 10 minuter i bilen på vägen hem.)

Medhavd mat är att rekommendera då de inom parken har vett att ta betalt för allt som inte ingår i entrén.(50 kr för korv med mos) Det finns gott om platser där man kan inta sin egen matsäck.

Allt detta bakom ett och samma staket, är för mycket för en dag. Jag skulle föredragit om man kunde ha valt vilken del av parken som jag vill/hinner besöka under en dag. Pirate island kan mycket väl sysselsätta familjen under en hel vacker dag.

Parkeringen var gratis, men alla parkerade bilar dekoreras med en dekal, med reklam för Ölands djurpark. Vill du inte ha dekalen på bilen måste du hämta en lapp i kassan och gå tillbaka till bilen och fästa den där.

Så det totala betyget från mig blir 3 av 5 ölandssolar!

1 kommentar:

  1. intressant, vi har funderat på ifall vi ska åka dit, men det tål ju att tänkas på när man läser ditt betyg!

    SvaraRadera