tisdag 30 juni 2009

Har folk blitt galna...

För en tid sedan kunde vi läsa om en rektor i norr som blivit avstängd sedan han lagt ut nakenbilder på sig själv på facebook. Ett forum som han för övrigt använde för att kommunicera med sina elever.

I Härnösand var rektorn den som var fullast på studentbalen. - Han fick också avgå.

I Strängnäs sitter en lärare anhållen för att ha utnyttjat en av sina elever under flera års tid.- Han har ingen tjänst kvar!

Ikväll kan man läsa om en kommunal chef i Dalarna som hade porrbilder på sin tjänstedator, och bilderna poppade upp mitt under ett styrelsemöte när han skulle visa ett bildspel. Som om inte det var pinsamt nog, citerar tidningen honom när han försvarar eller försöker släta över sitt agerande. Artikeln finns att läsa på Aftonbladet.se. Han fick minsann behålla jobbet. Vissa har tydligen befordrats till sin inkompetensnivå!

Men vad är det som gör att människor har svårt at hålla sig på rätt sida gränsen, och uppenbarligen inte inser att de som kommunala tjänstemän är och ska vara utsatta för granskning. Eller har de insikten men tycker att risken för att bli upptäckta är värd att ta??? Har di blitt spritt språngande galna????

1 kommentar:

  1. Det är ett mycket vanligt förekommande fenomen i alla slags organisationer, såväl offentliga som privata och kallas "Peters princip". Denna teori lanserades 1969 av Dr. Laurence J Peter, därav namnet Peters princip. Själv har jag tyvärr tvingats bevittna ett antal praktiska fall av denna princip ...;)
    // Nisse Pärlemo

    SvaraRadera