onsdag 3 juni 2009

Änglar och demoner...


Tom Hanks och Stellan Skarsgård i en och samma film...det kan ju inte bli annat än bra!


Änglar och demoner är en film som baseras på Dan Browns bok med samma namn. Han som skrev Da vinci koden ni vet!


Den här gången hotas den katolska kyrkan av Illuminati som återvänt för att utkräva sin hämnd. Snart visar det sig att det dolda hotet kommer inifrån självaste hjärtat av Vatikanstaten.


Den godhjärtade och folkkäre påven har överraskande avlidit. Inom några dagar ska en ny väljas av konklaven. Men samtidigt stjäls från ett laboratorium i Frankrike, en behållare med antimateria, den så kallade gudspartikeln. En svart ostabil substans till storleken en ärta, som kan lösa jordens energiproblem eller bli dess undergång. När det visar sig att den fallit i händerna på Illuminati börjar tiden ticka ner mot det senare och professor Langdon, som spelas av Tom Hanks, måste med sin nya medhjälpare Vittoria Vetra finna lösningen.


Stellan Skarsgård har även han en av nyckelrollerna när han gestaltar Kommendant Richter, chefen för Schweizergardet, påvens egen polis. Filmen är nästan 2 timmar och 20 minuter lång men tiden gick fort. Jag har läst boken tidigare, fast tillräckligt längesedan för att ha glömt många detaljer, och vill ge denna filmen omdömet "Klart sevärd!"

2 kommentarer:

  1. Kanske värt att masa sig iväg och se filmen innan den kommer på DVD. Jag läste också boken för några somrar sedan.

    SvaraRadera
  2. jag har också läst boken, men jag tyckte mest att den var en upprepning på Da Vinci koden!

    SvaraRadera