torsdag 30 juni 2011

njuter...

Slutade vid lunch och hämtade Mini från förskolan. Termometern visade närmre 30 grader idag också, men det fanns några moln som gav viss svalka. Vi parkerade bilen hemma och tog cykeln ner på stan, köpte lite presenter och hälsade på nyfödda Signe med mamma Marie. Helt ok att sitta i skuggan, fika och mysa bebis medan Mini badade och lekte.

På vägen hem hamnade vi på after work med bästa väninnor. Restaurangen kunde inte erbjuda glutenfri mat under 200 kr, och vi fick åka hem och äta. Dåligt tycker jag. Jag erbjöd mig att gå och köpa ett paket pasta om de kunde tillaga, men inte ens det gick bra. (De har så god pasta och vansinnigt goda pizzor, till vanligt folk.)

Men i det stora hela, kan livet vara bättre?

3 kommentarer:

  1. God Morgon!
    Det var väl lite dåligt av dom.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Visst är det trist att de inte kan fixa lite enkel mat åt en allergiker? Vi var i Grekland i en vecka med en vetemjöl, korn, råg, fisk, skaldjur, ägg och nötallergiker. Vi hade en lapp på grekiska med oss som berättade just detta: han kan äta allt utom just ovan. På alla ställen vi var läste servitören lappen och samtliga sa därefter, obekymrat: Ok, no problems, vilket det heller inte var. I Visby, Gotland, Sverige, har vi också varit ute på restaurang ett par gånger och fått förklara ingående vad sonen inte kan äta, typ att bulgur faktiskt innehåller vetemjöl och att gluten och vetemjölsallergi inte alls är samma sak. SUCK. Enda riktigt bra ställe att äta allergifri mat på i Sverige verkar vara Eskilstunas skolrestauranger - på Djurgårdsskolan har det funkat utmärkt att få god och säker mat helt utan följdfrågor även som allergiker.

    SvaraRadera
  3. Visst är det märkligt semesterufot hur de i skolan och hur vi här hemma kan fixa god mat utan problem? Ska testa Danmark nästa vecka och se vad som erbjuds där :)

    SvaraRadera