måndag 28 mars 2011

praxis eller sunt förnuft?

Vissa saker får man lära den hårda vägen. När man separerar och har hus tillsammans som den ene ska ta över, så ska den andra vara med och bekosta ett fiktivt mäklararvode. Om den som väljer att behålla huset, skulle vilja sälja i framtiden så ska personen ifråga inte behöva stå för hela mäklarkostnaden. En eventuell vinst däremot vid en försäljning, får personen ifråga behålla själv.

Tala om att dra nitlott för den som inte kan behålla huset och måste flytta, och kan inte ens välja att lägga ut huset till försäljning för att få ett marknadsmåssigt pris, utan tvingas gå på en mäklarvärdering som grund för bodelning. Och dessutom betala för en framtida tjänst som troligen kommer att ge parten som behåller huset, en störra vinst vid en eventuell försäljning. Blir det ingen försäljning får personen ifråga behålla hela arvodet iallafall....

Det handlar väl om att kunna se sig själv i spegeln.....

2 kommentarer:

  1. God Morgon!
    Riktigt konstiga regler det där.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Spegel spegel på väggen där....

    Visst låter det absurt, eller kan man göra en fiktiv framtidsvärdering också? T ex räkna på historisk värdeökning och ta del ett framtida värde? Ingen mäklare eller bank förutspår väl att värdet sjunker.

    Joker

    SvaraRadera